11 mars 2014

Kylskåpspynt

Jag läste i en blogg att en tjej som prytt hela ytan på sina kyl- och frysskåpsdörrar med barnteckningar, foton, påminnelser och annat är rädd för sådana som lämnar de här ytorna tomma. Själv tillhör jag dem som alltså skulle skrämma henne. Undrar varför...?

Jag gillar det avskalade och rena, det vilsamma för ögat. Pryttliga prydnadssaker tycker jag bara ser röriga ut, men de kan förstås vara charmiga om de komponeras proffsigt, som i en homogen samling och medveten utställning.

Ett kylskåp med en massa magneter, foton och teckningar kan jag jämföra med golvet i ett ostädat småbarnsrum som kryllar av leksaker. Det ger samma känsla, samma feng shui. Vi är olika känsliga för vilka energier miljöer sänder ut, och en del personer ser inte alls detaljerna i inredning eller konst.

När det gäller mitt säkringsskåp och installationen för Framtidens Bredband mitt på hallväggen istället för över hatthyllan eller på något annat undanskymt ställe, skulle jag önska att jag hörde till de som gillar plottrigheter...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.