20 mars 2014

Tvättäkta minne

I kväll har jag tvättstugan.

Det är konstigt hur en meningslös detalj kan ligga kvar i minnet och poppa upp varje gång man gör en viss grej. Som när jag fyller en tvättmaskin i områdets gemensamma tvättstuga.

Jag snurrar alltid på trumman för att kolla om det  ligger något kvar från tidigare tvättpass, och varje gång kommer jag att tänka på ett tillfälle för säkert 10 år sedan, när en annan tjej i samma tvättrum som jag småpratade medan vi bytte skift och hon sa: "Jag kollar alltid om det redan finns nåt i maskinen innan jag lägger i min tvätt".

Jag svarade att det gör jag också, och började hiva in min tvätt genom luckan. Efteråt märkte jag att hon stirrade konstigt på mig. Det var då jag kom på att jag glömt kolla i tvättmaskinen innan, för att vi stått och pratat.

Undrar varför det här minnet hängt med så länge. Måste jag tänka på det varje gång jag ska tvätta och snurrar på trumman? Jag får nog skaffa ett nytt och mer spännande minne som kan poppa upp under de kommande 10 åren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.