8 mars 2014

Frågefemma om böcker

Betraktaren
Jag hittade en frågefemma om böcker som jag snor rakt av i dag - perfekt utfyllnad att ta till när man bloggar varje dag i 100 dagar. :=)

Först vill jag bara tipsa om en riktigt bra roman, nämligen "Betraktaren" av Belinda Bauer. Har ni läst den? Annars har ni något att se fram emot om ni gillar välskrivna historier med annorlunda perspektiv, underfundig humor och suggestiv spänning. Plus en smula personlig utveckling hos romanfigurerna. Rekommenderas varmt! Här finns en recension på Litteraturmagazinet och här är Belindas officiella hemsida.

Frågefemma om böcker:

1. En bok som jag ännu inte läst, men verkligen ser fram emot att läsa:
- Det får bli "Metro 2033" av Dmitrij Gluchovskij. Jag har börjat på den, men bara läst några sidor, eftersom jag bestämde mig för att läsa färdigt en annan bok först, som jag kommit längre i. Sedan vill jag gärna läsa "Americanah" av Chimamanda Ngozi Adichie, men det lär nog dröja om jag ska plöja igenom mer av innehållet i min bokhylla först. Har lovat mig själv att minska mängden i hyllan innan jag köper något nytt...

2. Den bästa bok jag har hemma:
- Ingen aning. Jag behåller sällan böcker som jag läst, om de inte är speciella på något sätt utan att för den skull behöva vara bäst. Oftast facklitteratur.

3. En bok jag önskat vore bättre och som kanske var onödig att köpa:
- Den här frågan är lite känslig, eftersom jag inte vill lämna ut författaren. Jag försöker läsa klart boken sedan ett bra tag, utan att kunna leva mig in i den ordentligt på grund av språket, medan "Metro 2033" får vänta. Kanske länge till...? Vet inte varför jag inte bara släpper den. Under tiden lyssnar jag mest på bibliotekslånade ljudböcker.

4. En bok som jag var jättepepp på när jag köpte den, men som blivit stående:
Herregud, hela bokhyllan är full av dem! Boven heter ljudböcker, det är ju hur praktiskt som helst när man åker buss, väntar på hållplatsen, promenerar, diskar, dammsuger osv. ;=) Men jag ska - jag ska verkligen - sluta köpa nya böcker och läsa dem jag redan har. Tänker jag...

5. En bok jag köpte mest för dess vackra omslag:
Det måste vara "The end of Mr Y" av Scarlett Thomas, jag gillade det mystiska omslaget och älskade även innehållet som jag slukade med hull och hår. :=)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.